Energie brengen. Rust scheppen.

Focus op Inspire - Canon Nederland

11 DECEMBER 2017
Taal: Nederlands

Gasten: 100 klanten en relaties van Canon Nederland

Annemarie presenteerde in 2017 voor het tweede jaar op rij de jaarlijkse klantendag van Canon Nederland. Het publiek bestond uit gebruikers van het pakket CCM, een tool om klantcommunicatie te stroomlijnen: een combinatie van praktisch ingestelde functioneel beheerders en strategisch gerichte IT- en communicatiemanagers.

Tijdens de dag passeren de nieuwste ontwikkelingen te revue, met als doel klanten up-to-date te brengen van vernieuwingen en plannen. Enerzijds gericht op informatieoverdracht, anderzijds een gelegenheid om bij te praten en nieuwe contacten op te doen.

De locatie voor het event wordt altijd zorgvuldig gekozen. Na het museum voor Beeld en Geluid in 2016, vond de 2017-editie plaats in het Waterliniemuseum. Het inhoudelijke gedeelte van de dag werd beide jaren afgesloten met een rondleiding en bezoek aan het interactieve museum. Op die manier worden werk en plezier op een mooie wijze gecombineerd.

Aan Annemarie de taak om het programma soepel te laten verlopen, er voor te zorgen dat de diverse onderdelen volgens schema starten en eindigen en de vraag-antwoordgesprekken tussen zaal en sprekers te begeleiden.

Als projectmanager voor IT en digitaliseringstrajecten is Annemarie goed op te hoogte van actuele technologische ontwikkelingen, valkuilen en de wijze waarop IT afdelingen georganiseerd zijn. Haar inhoudelijke kennis draagt er aan bij dat de juiste informatie tijdens de dag voor het voetlicht komt.

Afbeelding van Annemarie als dagvoorzitter tijdens Canon Focus op Inspire

Direct een offerte ontvangen?

VRAAG AAN

Foto's en Video's