Energie brengen. Rust scheppen.

Jong en Zorgend - Mantelzorg & Meer

16 JANUARI 2018

Taal: Nederlands
Gasten: 100 mantelzorgers, onderzoekers en bestuurders

Jongeren die zorgen, waar hebben zij behoefte aan? Twee jaar onderzoek door Mantelzorg & Meer leidde tot heldere conclusies. Tijdens het symposium kregen drie jonge mantelzorgers de hoofdrol. Annemarie begeleidde het soms emotionele gesprek.

Mantelzorg & Meer onderzocht in opdracht van Noord-Hollandse gemeenten de impact van een rol als mantelzorger op jongeren, en zij verzamelden concrete adviezen om hen hierbij te helpen.

Tijdens het symposium in Pier K in Hoofddorp presenteerden de projectleiders hun conclusies. Annemarie begeleidde de dag en sprak met bestuurders en onderzoekers.

Jonge mantelzorgers kregen de belangrijkste rol van de dag: zij deelden hun eigen ervaringen. Door dit eerlijke gesprek ging het rapport en het onderzoek leven voor de mensen in de zaal.

Aan de hand van twee fragmenten uit de VPRO serie Bikkels keek de zaal naar een dag uit het leven van een jonge zorger. De drie jongeren op het podium vertelden hoe zij de fragmenten ervaarden, wat herkenbaar was en hoe zij met diverse situaties omgaan.

Annemarie zorgde voor een vertrouwde, informele sfeer op het podium en zorgde voor connectie met de zaal. De indrukwekkende fragmenten en de openheid van de jongeren riepen veel emoties op.

Aanwezige bestuurders besloten de dag met een toezegging dat het thema hoog op de agenda blijft staan.

RTV Noord Holland maakte een rapportage over de dag:

 

Afbeelding van Annemarie als dagvoorzitter tijdens Jong en Zorgend

Direct een offerte ontvangen?

VRAAG AAN

Foto's en Video's