Energie brengen. Rust scheppen.

Werken bij de EU - Buitenlandse Zaken

15 APRIL 2017
Taal: Engels en Nederlands

Gasten: 500 (jong) professionals en studenten

Elk jaar organiseert het Ministerie van Buitenlandse Zaken informatiebijeenkomsten voor geïnteresseerden in een baan in Brussel. In Brussel zijn jaarlijks honderden banen en traineeships te verdelen binnen de diverse Europese politieke instellingen, agentschappen en gerelateerde organisaties. Het Ministerie werft via Werken bij de EU actief Nederlanders met de juiste achtergrond en instelling.

Als dagvoorzitter mag Annemarie al een aantal jaar als presentator het ‘gezicht’ zijn van deze grote informatiebijeenkomsten. De selectieprocedure om een Brusselse baan of stage te bemachtigen is complex en langdurig. De Nederlandse overheid begeleidt kandidaten om dit traject goed te doorlopen. Tijdens de evenementen krijgen deelnemers de kans praktische informatie en ervaringsverhalen op te halen.

In 2017 werd een ‘Werken bij de EU talkshow’ met diverse workshops en parallelsessies gecombineerd. De 360-graden zaal van Media Plaza in Utrecht bleek een ideale setting voor een centraal DWDD-stijl tafelgesprek met Nederlanders uit Brussel: oudgedienden én net in dienst getreden afgestudeerde young professionals. Tijdens het gesprek schetste Annemarie met de tafelgasten een helder beeld van het leven en werken in Brussel. Vervolgens verdeelden de deelnemers zich over diverse workshops, waar zij onder meer vraag-antwoordgesprekken begeleidde. Annemarie sloot de dag plenair af via een samenvattend kort gesprek met een vertegenwoordiger van het ministerie. Centraal was de boodschap: Waag de sprong, probeer het. Werken bij de EU staat klaar om je te helpen tijdens het proces.

Bijzonder is dat het evenement elk jaar meer bezoekers trekt. In april 2018 vindt de volgende editie van het succesvolle event plaats, waar Annemarie opnieuw dagvoorzitter is.

Afbeelding van Annemarie als dagvoorzitter tijdens Werken bij de EU 20172017

Direct een offerte ontvangen?

VRAAG AAN

Foto's en Video's